3 Şubat 2013 Pazar

Paranormal Olaylar - Bloody Mary

Selam! Geçenlerde Supernatural Turkey'de gezinirken Paranormal Olaylar bölümüne girdim ve birkaç kouyu okudum. Sonra dedim ki, neden ben de bloga bu tip şeyleri derleyip yazı hazırlamayayım?

Ve bugün en bilinen efsanelerden biri olan Kanlı Mary'i (Bloody Mary) anlatacağım.

Bu konuyla ilgili iki efsane bulabildim. Önce arattığınızda en çok karşınıza çıkacak olana bakalım.

Efenim, 150 yıl önce Mary isimli bir kızın kalp rahatsızlığı varmış ve bir kızın kalbi durmuş. Tabii o zamanın teknoloji çok ileri değil, bu yüzden ölüm nedeni bulunamamış. Ailesi bu olaydan ötürü yıkılmış ve kızın cenazesinde Mary'nin koluna bir ip takmışlar. Mantık basit; eğer kız yaşıyorsa ipi çekecek ve çan çalacak.

Cenazeden sonra kızın ailesi bir bara içki içmeye gitmişler. Eve dönüş yolunda da kızın mezarına uğramışlar. Mezarın başına geldiklerinde çanın devrildiğini görmüşler ve hemen toprağı kazıp tabutu çıkarmışlar. Tabut açıldığında kızın öldüğünü ve ellerinin kan içinde kaldığını görmüşler. Zavallı kız tabutun kapağını açmak tabutu tırnaklarıyla kazımış.

Başka bir efsane ise, uzun zaman önce Mary Worth isimli bir kadın kaza geçirmiş ve yüzü parçalanmış. Bu kadının ruhu rahat etmemiş ve başkalarına rahat vermemiş.

Ve Kanlı Mary'nin yaptıklarını yazalım:

1.Aynanın Karşısına geçin oda kapkaranlık olsun 3 kez Bloody Mary diye seslenin..Aynadan çıkıp gözünüzü çıkarır ve yüzünüze zarar verir.
2.Karanlık bir odada aynanın önüne geçip 13 kere Bloody Mary derseniz kızımız bu işlemi yapan arkadaşa görünüyormuş ve yüzüne saldırıyormuş.


Gördüğnüz gibi efsaneler kulağa saçma geliyor :) İsterseniz deneyin, bir şey olmuyor. Geçen sene bizzat denedim :D


 Saçma olmasına rağmen bu efsane yaılmıyorsam birkaç filme ve Supernatual'a konu oldu. Yanlış hatırlamıyorsam Supernatural'ın ilk sezonundaydı ve bence izleyin. Güzel bir bölümdü.







Yazımı artık bitiriyorum: bu tip şeyleri okuyun, bilin ama inanamayın (İnanacağını sanmıyorum ama arada çıkıyor.) İyi günler :)

4 yorum: